Peix a l’olla d’Empori (conegut també com a Peix a l’olla de Sant Pere Pescador)

foto 2

Origen:

Cuina d’homes i que no se m’enfadi cap dona. En dies senyalats, els pescadors d’Empori varaven les barques a la gola del Fluvià, feien foc, hi posaven una olla gran i hi llançaven dintre el peix de “destrio”, aquell que rebutjaven les peixateres (que eren invariablement les seves dones). Després de menjar i beure solien cantar havaneres. Bé o malament, no en tinc ni idea, només hi vaig acompanyar el pare una vegada quan tenia cinc anys.

Ingredients

  • Escórpores , rogers, llucets, alguna castanyola (sèpia pròpia de la zona), pagell, orades petites, algun franquet,…
  • Oli, julivert i pèsols.

Preparació.

  • (Nota: sobretot no fer sofregit) Primer es tira un bon raig d’oli fins a omplir el fons de l’olla (millor ben gran), després el julivert tallat a bocins i finalment el peix, abocant aigua fins a cobrir-ho tot. Quan el bull és ben palès, s’afegeixen els pèsols.
  • Es recomana força pa perquè el suc és gustós, generós i no embafa.

Bon profit i bona cantada d’havaneres

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: