Com vaig crear “el algodón no engaña”

Unknown

El Dtor. de marquèting de Henkel volia donar un nou impuls a Tenn, un netejador d’ús universal que no aconseguia despagar. Els competidors i líders en vendes eren Ciff i Vim. Un tenia un key visual que era el peu d’una patinadora de gel que donava voltes i més voltes ratllant-lo. L’altre era el puny d’un home amb una canellera que colpejava el terra amb decisió. Ja us podeu imaginar el que venien aquests key visual.

En una reunió de marca, aquest Dtor. de màrqueting ens va encarregar primer de tot un key visual per a Tenn i després ja veuríem. Jo era el redactor de Tiempo/BBDO responsable de crear-lo, juntament amb el meu art.

I se’n va ocórrer la idea de passar el cotó-fluix per les rajoles per a demostrar la bondat de la neteja. És sabut que al coto-flux s’hi enganxa tot. El key visual va agradar i es va decidir passar a la creació d’un espot de 30” per donar a conèixer la prova del cotó-fluix.

La idea del majordom no va sortir ni a la primera, ni a la segona, crec recordar que va ser a la quarta. Un expert paradigmàtic amb una prova empírica. Es va decidir tirar endavant i després de 17 presentacions, vam arribar al definitiu story board, el primer d’una llarga sèrie que fa més de vint anys què està vigent. El va rodar en Santiago Borràs.

L’eslògan “el algodón no engaña” va ser una conseqüència lògica de tancar amb contundència el redactat de l’espot.

Anecdotari:

  • Sens dubte, el Majordom de Tenn és el personatge de carn i ossos creat per la publicitat amb més anys de permanència en la comunicació d’una marca. Tot un rècord.
  • L’seslògan va traspassar ràpidament els límits de la publicitat i encara avui és rar el dia que un polític o un periodista no el faci servir. Un altre rècord únic.
  • Mr Propper de P&G, que va irrompre al mercat poc després es va haver de conformar amb el segon lloc de mercat (el primer era de Tenn) durant més de 10 anys (normalment P&G quan fica la banya en un ninxo de producte tarda de mitjana 2 anys en fer-se amb el lideratge)

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: