Caragols al senyal de trànsit.
Origen:
Un bon dia, uns amics d’Empori (Sant Pere Pescador) vam trobar un senyal d’estop atrotinat, més que res perquè estava ben doblegat gairebé tocant a terra. Era la nostra per aconseguir una bona llauna, gran i consistent per coure els caragols. Dit i fet. Vam pensar que estava prou clar que allà un conductor s’havia d’aturar per collons.
Ingredients:
- Caragols bovers ben dejunats (no si admeten caragoles)
- Tomata, cansalada i salsitxes picants, per fer la salsa de tomata tradicional d’Empori. Més cuita que poc cuita.
Preparació:
- Una vegada rentats, els caragols es col·loquen ordenadament al senyal de tràfic amb la boca cap a vall. Com que tenen tendència a moure´s, es va tirant sal què els fa estar quiets.
- Quan comencen a cremar-se de viu en viu i treuen baba, els caragols xiulen, senyal de què tot va bé
- Quan deixen de xiular, se’n tasta un o dos aleatoris per comprovar que està prou cuit i que segueix el cul, que també s’ha de menjar.
Bon profit:
Es recomana sucar gairebé cada caragol a la salsa de tomata, alhora que emportar-se algun tall de salsitxa o cansalada, acompanyat de pa. També es recomana vi negre d’Espolla amb porró.