Publicitaris, sociates i progres de tota la vida.

photo-1432691301971-c8b920198bd7

 

En cap cas nacionalistes o independentistes. Quasi res ha canviat en els darrers quaranta anys. A través del Facebook constato, més enllà de silencis significatius, que un gran nombre de publicitaris nouvinguts o autòctons (evidentment no tots), que he conegut a Barcelona al llarg de tota una vida en Publicitat, continuen sent sociates i progres amb tendència a simpatitzar amb Podemos & cia., a partir de l’atzucac dels sociates de Catalunya (no em dóna la gana de dir Catalans).

I el que és sorprenent, són molts actius a l’hora de criticar el sobiranisme com a carca, tancat, fatxenda i coses molt pitjors. I sort que no són, afirmen, nacionalistes espanyols!. No que va, no en són pas de nacionalistes espanyols, són només anti-nacionalistes catalans, què és ben diferent.

Una cosa que s’ha de saber: tots ells, sense cap mena de prejudici, sí que estan a favor de la independència del Tibet davant dels malvats dels xinesos; de Palestina, sotmesa pels israelians; i per descomptat, del Saharauis, anul·lats pels malvats marroquins.

Doncs, si són tan favorables amb aquestes nacions sense estat, per què no ho son a favor de Catalunya, lloc on viuen, treballen i han criat els fills? No ho sé, no ho he pogut esbrinar mai.

Si partim de la base, com ja s’ha dit, que no són nacionalistes espanyols, la seva postura és un misteri de l’alçada del misteri de la Santíssima Trinitat, que com és sabut és un misteri de collons.

He dialogat al Facebook, he polemitzat, he condescendit, he provocat, m’he cagat en tot, però no hi ha manera de trobar arguments, més enllà de la fugida d’estudi dels problemes socials com a prioritat immediata abans d’aventures secessionistes. Això diuen ells, tan sensibles, tan disposats sempre a ajudar el pròxim. I jo, innocent, els hi dic que amb la independència podrem atendre aquests problemes socials tan greus, que per això Catalunya administrarà els diners propis, i a més a més estan ERC, la CUP i altres. I ells, ufanosos, en diuen que hi ha la corrupció d’en Mas i CiU. I jo els hi dic que mirin de veure el got mig ple i ells que no, que està mig buit. Insisteixo, sort que no són nacionalistes espanyols. No vull ni imaginar-me que ho fossin. A les hores pla que en dirien de coses dolentes dels sobiranistes.

Pels publicitaris amb aquesta mentalitat, ser independentista català (a diferència del tibetà, palestí o saharaui) no és pas progre ni modern, ans el contrari, la modernitat està en la universalitat i en no posar fronteres i tot això. No sé per què pensen així, hauré de suposar que sí que són nacionalistes espanyols, encara que ho tenen tan ficat dintre, que no se n’adonen. No pas. Potser només son unionistes.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: