Restaurants de l’Alt Empordà que millor que t’ho pensis dos cops abans d’anar-hi.

 

foto 1

 

Els següents comentaris, òbviament, són fruit d’experiències personals recents. De la mateixa manera, que va costar-me molt de seleccionar-ne 4 per recomanar, també m’ha costat una barbaritat triar-ne 4 per posar-los un però. Confio que ningú es molesti, però jo ho veig així i crec que és bo que els meus amics i amigues ho sàpiguen.

 

Si tens una bona gana

El Bulli

Roses. Cala Montjoi. 3 estrelles Michelin, considerat en cinc ocasions com a millor restaurant de l’any al món. De la mà de Ferran Adrià combina ingredients inusuals amb sofisticades tècniques científiques i innovadores. De fet, calia una gran explicació del cambrer o cambrera perquè el comensal tingués una idea aproximada d’allò que anava a degustar.

Del preu no en parlarem perquè està TANCAT I BARRAT.

 

Si tens ganes de peix

El Tròpic Beach (més conegut com el “Xiringuito”)

Empori (Sant Pere Pescador) . Molt a prop del sorral de la platja de dunes i davant del càmping l’Àmfora, situat en plena natura a l’última platja verge de Catalunya. Tenen bona carn per atipar-se però de peix res de res, gambes congelades d’Andalusia i calamars a la romana també congelats. Veus i sents el mar però NO TENEN PEIX. El cafè en una màquina

Preu més que raonable. S’ha de pagar trinco-trinco.

 

Si tens ganes de rememorar vells temps

El Motel Empordà

Figueres. Clàssic i elegant. Amb magnífiques vistes al paisatge de xiprers i conreus de l’Alt Empordà. Un referent durant molts anys, el restaurant predilecte de Josep Pla quan es decidia a pujar des del Baix Empordà. La cuina de mercat d’en Mercader sempre havia estat un acurat equilibri entre la tradició i la modernitat.

Però la crisi l’hi ha fet mal, ha perdut personalitat, per no dir qualitat. Francament decebedor en els darrers temps. NO ÉS COM ABANS.

El preu ja no té rellevància.

 

Si no tens gana

L’Ancora

Roses. Atractiu, a peu de sorral a la platja, a prop del port, amb una magnífica terrassa. De nit, s’hi està bé i fa molt de goig. Crida l’atenció per passar una estona agradable sopant. Doncs, bé, és ideal per si no es té gaire gana perquè la carta, malgrat ser atractiva, promet el que no et vindrà, ni per quantitat ni per qualitat. Suposo que està més pensat per turistes estrangers que no pas per gent del país. S’HI POT PICAR UNA MICA I PROU.

Resulta molt car pel que et donen.

 

 

 

 

 

 

One thought on “Restaurants de l’Alt Empordà que millor que t’ho pensis dos cops abans d’anar-hi.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: