Fecsa-Endesa no passa factura per posar les llums del cotxe

Processed with VSCOcam with hb2 preset

A un veí pagès del poble, sempre he de recordar-li que no es posen les llums quan un no s’hi veu, sinó quan el cotxe resulta poc visible als altres. No ho entén. I si li parlo de l’ocàs i la manca de llum, només entén que a aquesta hora ha d’anar a conduir el bestiar. He arribat a pensar que el fet d’encendre les llums del cotxe, ell ho té com una despesa onerosa i d’aquí no el treus.

Però parlant de llums, allà on sempre pateixo és als pàrquings de Barcelona, que solen ser entre foscos i en penombra. Gosaria afirmar que més de la meitat de conductors i conductores no els encenen pas dintre del pàrquing, i jo que sóc un xic despistat em foto uns espants de collons. Els sento però no els veig. Quan en alguna ocasió, retrec a algú que circula a les fosques, hi ha dues reaccions bàsiques: els que obren els llums amb cara indiferent perquè calli i els que m’engeguen directament a prendre pel sac. També els comprenc, a ningú li agrada que li diguin el que ha de fer.

Per sort, cada dia hi ha més cotxes que duen incorporada de sèrie, l’encesa automàtica de llums en funció de la lluminositat exterior al cotxe. M’agradaria que fos obligatòria com els cinturons de seguretat.

Els llums del cotxe són per veure i per se vistos, jo ho veig així.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: