Recomanació de restaurants de l’Alt Empordà
A la meva dona, a la meva filla petita i a mi, no ens agrada gaire sortir a dinar o sopar fora de casa. Ens agraden els plats senzills, valorem la matèria primera i preferim el peix a la carn. També som més d’amanides que de viandes. Amb aquesta premissa, he seleccionat només 4 restaurants com els meus preferits a l’Alt Empordà. Perquè a vegades també convé sortir a menjar fora. És obvi que he hagut de descartar alguns restaurants clàssics de tota la vida per diferents raons com poden ser: pèrdua important de qualitat, preus de canar, sofisticació allunyada de les arrels o excessiva lentitud per manca de servei.
Cal Campaner Roses. De tota la vida (fa cap a 40 anys que hi vaig). Peix fresc, no falta mai un bon turbot i les millors gambes del món, les de roses; tanmateix tenen garotes quan n’han de tenir. Només planxa, amb un toc d’experiència del Bulli. Preu lògic segons la llotja del peix.
La Punta L’Escala. De quasi tota la vida (fa 30 anys que el conec). Amb vistes al mar. Les millors anxoves de L’Escala preparades en recepta pròpia. Peix i marisc fresc servit amb una salsa vinagreta amb herbes del país de recepta pròpia, única, sempre et falta pa per sucar. Preu raonablement lògic.
Chez Luisette Garriguella. Aquest és nou, inaugurat la primavera passada per ex-publicitaris. Cuina del país, variada, amb tocs creatius i moltes ganes d’agradar. Una magnífica terrassa a les nits d’estiu sota les estrelles de l’Albera. Preu enrotllat .
Eric Sant Pere Pescador (Empori a la 2ª República). Al carrer Major, zona de vianants. Les millors pizzes que he menjat mai (i són molts anys), grans, fines, cruixents i saboroses. Especialment recomanable la de kebab. Amanides de crudités generoses i coloristes. Preus d’estar per casa.